Discutii “in Recesiune” Saptamana 14-20 Ianuarie

Si saptamana aceasta a fost plina de discutii, dezbateri si foarte multe linkuri (ghicitori) interesante si utile. Saptamana aceasta a fost mai multa “actiune” si in cursul saptamanii, nu doar la finalul ei.  Va invit si pe voi sa luati parte la discutii si sa impartasiti ce ati mai citit in ultima vreme. Partea cea mai frumoasa in acest grup este educatia. Eu invat zilnic lucruri noi, cunosc oameni noi si nimeni nu ofera “mura-n gura” totul. Aici este toata frumusetea.

“Hot topic” saptamana trecuta a fost cu Facebook Graph Search. Alin si-a spus cateva ganduri despre el. Este un nou modul de cautare personalizata introdus de Facebook. Desi pare o chestie foarte, foarte interesanta si despteapta, este foarte posibil sa fie cu mai multe taisuri. Nu vreau sa intru foarte mult in aceste discutii, pot decat sa spun ca se poate profita de pe urma acestui update. “People -> Brands -> Lots of Friends”. Va recomand si doua filmulete de la Distilled: Video 1 si Video 2.

In articolul despre predictii SEO pe 2013 am scris la un moment dat ca anul acesta va fi o crestere foarte mare pentru copywriting. Avem nevoie de continut pentru a ne informa, pentru a invata, pentru a ne relaxa, pentru a fi la curent si cel mai important pentru a “ne clati” ochii si urechile prin cuvinte frumoase. Desi nu l-am cunoscut in mod direct, Marius Aldea este un astfel de om si va invit sa cititi: Daca romanul s-a nascut poet, atunci el trebuie sa moara Copywriter si sa ii vedeti albumul foto: Images and Words by Marius Aldea. Imaginile vorbesc de la sine :). Si pentru ca tot suntem la content marketing si copywriting: asa da vs asa nu.

Un alt mic subiect de discutie a fost articolul scris de Ligia Adam despre cum se face social media in state. In Romania cum se face Social Media? Care este ideea de Social Media la noi in tara? Care este scopul de fapt al Social Media? Social Media este pentru mine prezenta online, un mediu necontrolat. Cand nu controlam mediul in care traim, se pun multe semne de intrebare.

Sunt cateva postari care au peste 150 de comentarii si de dragul acestui articol nu le voi dezbate. Comentariile se invart de obicei in jurul cuvintelor: marketing, strategieidei, inovatie, creatie, diferentiere, viata si oameni. Va recomand o poza si un video pentru a intelege mai bine despre ce este vorba. Merita :).

Un alt articol care a atras cateva controverse despre Win – Win, Win – Loose, Loose – Win a fost de pe Social Media Triggers despre: How to persuade people you don’t know to help you. Sa fie persuasiune, sa fie stiinta, sa fie naturalete, sa fie sentimente, sa fie usor, sa fie greu… sau sa fie toate?

Or better yet, how can you get someone you don’t know to help you with anything?

Eu am mai spus si sustin in continuare ca:  “Daca nu oferi ceva inainte, e foarte greu sa obtii”. La fel se intampla si cu linkurile in spatele carora se afla persoane. Eu nu cred ca trebuie sa fim egoisti, mai ales in online. Chiar daca este un competitor, dar face ceva demn de apreciat, atunci merita tot “sharingul” din lume. In afara desi toate numele mari care fac SEO sunt intr-o competitie directa, ei se ajuta tot timpul intre ei. Apreciaza munca celuilalt. Oare toti au de pierdut? Eu cred ca functioneaza aceasta mentalitate. In online oamenii sunt mult mai receptivi, intearctioneaza mult mai usor, mai ales daca le apreciezi munca.

Tot in acest grup se incurajeaza creativitatea si imi place ca romanii sunt inventivi si creativi.

Cele mai bune articole de saptamana aceasta: selectie proprie

1. HubSpot: How to Suck at Marketing, in prezentare sunt o multime de “DOs” pentru “a avea” succes :).

2. Lectii Simple de Business Invatate la Gradinita – LinkedIN

3. Big Data in 2013 – SELand

4. Strategy? Gut or Intuition? – LinkedIN: “the best way to predict the future is to create it

6. Six Things Every Customer Wants – Inc.com

7. 8 Ways to Come With a Business Idea – Entrepreneur.com: “Ask yourself, “What’s next?”

8. All human beings are born as entrepreneurs, Richard Branson -Virgin.com

9. 3 Core Link Baiting Strategies for 2013 – SearchEngineJournal: “Going viral in 2013

10. Cautati un Job? 100 de Companii Pentru Care sa Lucrezi – CNN.com

11. Porunci Pentru Bloggeri  -PRDaily

12. Something Cool 🙂 With Two Romanian Students

Ceva pentru suflet – LinkedIN.

Va invit si pe voi sa va prezentati pe LinkedINFacebook si Google+ alaturi de ceilalti membri. Ca de obicei multumesc si pentru celelalte informatii si linkuri utile: Lucia RaduicaAlexandru Dumitru, Daniel Rosca si Calimaceanu Florentina.

Cu siguranta am “scapat” si alte resurse utile, dar sunt sigur ca nu fug nicaieri de pe grup. O saptamana super va doresc!

S-ar putea sa iti placa si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *